همه چیز درباره سیستم عامل آیفون ۴

اپل، غول نرم افزاری و سخت افزاری نسخه بتای جدیدترین سیستم عامل خود روی موبایل آیفون را تحت نام iPhone OS 4.0 عرضه کرد.

به گزارش وب سایت اپل سیستم عامل جدید قرار است در ماه ژوین در اختیار کاربرانی که آیفون دارند، قرار گیرد. بر این اساس ویژگیهای جدیدی مانند چند وظیفه گی (Multitasking)، اپلیکیشن خوانش کتب الکترونیکی، سرویس بازیهای روی موبایل به صورت متمرکز و شبکه ای، بالا بردن عمر باطری علی رغم استفاده از نرم افزارهای متنوع از جمله فیچرهایی است که در مقایسه با سیستم عامل موجود روی آیفون به چشم می خورد.

اما بسته نرم افزاری مذکور برای دارندگان آیفون 3GS و آی- پد و نیز آیفون اچ.دی که هنوز به بازار نیامده است و دارندگان نسخه های قدیمی آیفون 2G و3G و آی-پادهای لمسی نمی توانند از این نسخه بهره مند گردند. بهر صورت اپل فعلا نسخه بتا را برای توسعه دهندگان نرم افزاری ارایه کرده و کاربران باید تا ماه ژوین منتظر بمانند.

چند وظیفه گی

ویژگی چند وظیفه گی یا Multitasking بدین معناست که همزمان که یک اپلیکیشن در حال اجراست می توان بدون بستن ان، به کار دیگر پرداخت ونرم افزار دیگری را اجرا کرده و استفاده نمود. این مشکل بزرگی بود که کاربران اپل تا پیش از ان دست به گریبانش بوده و چاره ای جز تحمل نداشتند. اما در نسخه جدید 4 این مشکل تا حدی حل شده بدین معنی که اجرای فایل صوتی و داشتن VOIP یا صوت اینترنتی و همزمان مکان یاب جی.پی.اس را می توان روی ابزار اپل اجرا کرد.البته سوییچ کردن نرم افزاری در نسخه جدید به همین چند برنامه محدود می شود و سایر برنامه ها فقط از آخرین باری که باز شده و بسته شده بودند قابلیت اجرای مجدد را پیدا می کنند. یعنی سایر برنامه ها تا استفاده بعدی منجمد شده و در گوشه ای مانده ات با زدند منوی خانه و انتخاب مجدد دوباره فعال شود.

جعبه جادویی ایمیل

اپلیکیشن جدید ایمیل روی نسخه چهار این اجازه را می دهد تا کاربر همه ایمیلها را یکجا و با هم داشته باشد بدون اینکه نیاز به جلو و عقب کردن ایمیلها داشته باشد. اگر چندین اکانت ایمیل داشته باشید هم نگران نباشید چرا که باز همه ایمیلها از هر اکانتی که داشته باشید یکجا خواهید دید و به انها دسترسی خواهید یافت. دارندگان ایمیل گوگل یا جی.میل خوس به حالشان خواهد شد و سایر ایمیلهایی که در مایکروسافت اکسچینج وجود دارند نیز در نسخه جدید کنار هم لیست شده و کاربر مجبور نیست برای چک کردن ایمیلهایش چندین بار ورود و خروج به سیستم ایمیل انجام دهد چرا که مه آنها را یکجا دیده و استفاده می برد.

آی.بوک خواننده کتب الکترونیکی

دیگر ویژگی موجود در نسخه جدید آی.بوک است که به عنوان اپلیکیشن قدیمی اپل روی آیفون و آی.پد ظاهر شده و کاربران از این طریق می توانند به کتب الکترونیکی با فرمتهای مخصوص اپل و نیز پی.دی.اف دسترسی یابند.

مرکز بازی

سرویس بازی مرکزی با خاصیت چند بازیکن همزمان از جمله سرویسهای جدید اپل در نسخه چهار است تا چندین بازیگر به صورت همزمان بتوانند یک بازی را انجام دهند.سرویس بازی از Xbox حمایت کامل نموده و کاربران از طریق آن می توانند به بازیهای تحت شبکه دست یابند.دعوت از دوستان برای انجام بازی مشترک نیز در این سرویس تعبیه شده است.کسی که بالاترین امتیاز را دارد می تواند بورد رهبری را در اختیار بگیرد و بهترین بازیکنان را رد یابی نماید.

آی.اد

اپلیکیشن حامی تبلیغات نیز در نسخه جدید دیده می شود. پلتفرم جدید نرم افزاری اپل  آی.اد اجازه پخش تبلیغات متحرک ویدیویی و انیمیشن می دهد و به توسعه گران نرم افزاری هم اجازه قرار دادن هر نوع تبلیغ ویدیویی را درون برنامه های خود می دهد. اپل فضاهای تبلیغاتی را نیز در نسخه خود در نظر گرفته که به خریداران آنها را می فروشد (با 40 درصد تخفیف) تا آنها بتوانند محصولات خود را تبلیغ کنند.

سایر ویژگیهای قابل ذکر عبارتند از قرار دادن اپلیکیشن های دلخواه در صفحه اول و صفحه خانه، پس زمینه های دلخواه، حامی کیبورد روی بلوتوث، زوم و تمرکز روی فایلهای ویدیویی، جستجو روی اس.ام.اس . ام.ام.اس،ارتقای امنیت روی نرم افزارها.

بزرگترین خصیصه منفی نسخه 4 نیز عدم حمایت از همه ابزارهای اپل است تا جایی که دارندگان ابزارهای قدیمی نمی توانند از این سیستم عامل جدید استفاده نمایند.

خبر بد برای ادوبی و گوگل

ادوبی با داشتن فلش معیوب الحال خود ، تیشه به ریشه خود زده و همگان را به جز هکرها عصبانی کرده و باعث شده تا اپل تصمیم بگیرد در نسخه های جدید خود از فلش حمایت نکند و ابزارهای اپل نمی توانند فلش ادوبی را اجرا کنند. تلاش شبانه روزی ادوبی برای ساخت فلش مخصوص آی.پد و آیفون هم به جایی نرسیده است و توسعه گران ادوبی آب در هاون می کوبند. ایجاد مبدل در CS5 هم کاری از پیش نبرده است. اما در نسخه چهار اپل شدیدا هشدار می دهد که مسوول غواقب خراب شدن سخت افزار به خاطر استفاده از اپلیکیشن هایی مانند آن نیست. از طرف دیگر موتور اولیه جستجو که قبلا روی گوگل تنظیم شده بود برداشته شده است و کاربران لوگوی گوگل را نمی بینند.

بهر حال تا تابستان باید صبر کرد تا دید نسخه نهایی مشکلات مذکور را بر طرف می کند یا نه؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد